Cum funcționează lumânările urechii

Urechele de lumânări, cunoscute și sub denumirea de lumânări urechi sau lumânări Hopi, se spune că au fost folosite în mod tradițional de către popoarele indiene pentru a purifica urechile unei legende - presupuse a fi inventată -. Lumânările pentru urechi sunt folosite pentru relaxare, împotriva ceară de ceară, precum și în caz de probleme cu urechea, de exemplu, cu zgomotele urechii. Din 1990, lumânările urechii sunt vândute și în Germania. Potrivit producătorilor, lumânările urechii pot avea efect asupra răceliilor, durerilor de cap, insomniei, hiperactivității, durerii de urechi și a tinitusului.

Pentru ce sunt bune lumânările pentru urechi?

Din ce în ce mai mulți furnizori de servicii din zona de wellness oferă tratament pentru o lumânare a urechii pentru a reduce stresul. Prin arderea lumânării urechii se produc vibrații, ceea ce ar trebui să stimuleze structura urechii și diferitele puncte reflexe.

Urechele de lumânări sunt cunoscute, dar mai ales pentru a elimina pretinsul ceară de ceară și pentru a curăța urechile.

Ce lumânări de urechi există

O lumânare a urechii constă dintr-un tub tubular, de 20 cm lungime, care este în formă de pâlnie. Lumânările pentru urechi sunt în mod tradițional fabricate din in, dar astăzi bumbacul este folosit ca înlocuitor. Țesatura de bumbac este înmuiată în ceară de albine și este echipată cu amestecuri individuale de ierburi și uleiuri esențiale.

În partea de jos a lumânărilor urechii este adesea un filtru sau o protecție de picurare atașată astfel încât ceara să nu poată intra în ureche.

Aplicarea lumanarilor urechi

Când folosiți lumânări pentru urechi, vă aflați pe partea laterală. Lumanarea urechei este ghidată mai întâi cu o mișcare de rotație atentă perpendiculară pe ureche, astfel încât canalul urechii este etanșat ermetic.

Apoi lumina urechii este aprinsă, astfel că fumul cald intră în interiorul urechilor.

Din motive de siguranță, se recomandă ca lumânarea urechii să nu fie introdusă niciodată singură, ci întotdeauna de oa doua persoană în ureche. Practic, această a doua persoană ar trebui întotdeauna să adabie pentru a preveni accidentele și rănile.

Efectul lumânărilor urechii

Posibilele efecte pozitive ale lumânărilor urechilor ar trebui să aibă loc prin așa-numitul efect de șemineu. De exemplu, prin aprinderea lumânării urechii în ureche se creează o pauză în jos, ceea ce, la rândul său, generează o ușoară suprapresiune. După ce jumătate din lumânarea urechii a ars, pescajul va crește, provocând o eliberare de presiune.

Un efect posibil al lumanarilor urechii poate fi impartit in trei faze:

  1. După aprinderea lămpii ureche, acest lucru poate afecta canalul auditiv extern. Plantele și aromele încălzite care se află în afara lumânării urechii ar trebui să conducă la o intensificare a efectului posibil pozitiv.
  2. Condițiile de presiune se alternează. Acest lucru este de a promova circulația sângelui în ureche și de a stimula fluxul limfatic. În plus, presiunea negativă de a scoate ceara de ureche din canalul urechii.
  3. Acum are loc o egalizare a presiunii. Acest lucru ar trebui să aibă un efect relaxant asupra respirației și inimii și să conducă la o relaxare completă a întregului corp.

Ureche lumanari controversate din punct de vedere medical

Cu toate acestea, un posibil efect pozitiv al lumanarilor nu este dovedit din punct de vedere medical. De asemenea, efectul de curățare nu poate fi confirmat, deoarece presiunea negativă rezultată nu este suficient de puternică pentru a scoate ceara de urechi de la urechi - cel mai mult, acest lucru poate fi oarecum relaxat.

Experții de la ORL chiar subliniază faptul că tratamentul cu lumânări ale urechii poate provoca leziuni ale urechii și feței. Deoarece ceara caldă, care picură din Ohrenkerze poate duce, de asemenea, la canalul urechii externe a urechii, este înfundată. În plus, lumânarea urechii arzător poate provoca arsuri la urechea exterioară, la urechea mijlocie sau în jurul feței.

Prin urmare, este important să vă asigurați că lumanarea urechii are caracteristici de siguranță, cum ar fi un semn de arsură și un filtru de siguranță sau o tavă de colectare. În plus, nu trebuie să faceți niciodată singur tratamentul. După aprinderea lămpii urechii, aceasta poate fi stinsă doar cu ajutorul apei, astfel încât atunci când se utilizează lumânări pentru urechi, un pahar plin cu apă trebuie să fie la îndemână ca măsură de precauție.

În plus, pot fi declanșate reacții alergice la ingredientele lumânărilor urechilor, cum ar fi uleiurile esențiale sau ierburile.

Când nu ar trebui să folosiți lumanari?

Urechea nu trebuie folosită în următoarele condiții de sănătate:

  • în inflamație purulentă în ureche
  • în infecțiile fungice la nivelul urechii
  • în cazul rănilor de timpan
  • în dureri de urechi acute

În aceste cazuri este recomandabil să consultați direct medicul ORL. Oricine decide să trateze cu lumânări urechi ar trebui să ceară sfatul unui medic despre tratamentul însuși și despre toate riscurile posibile atunci când folosesc lumânări urechi.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul