Hvordan holder katte deres balance?

Ligesom intet andet dyr har katte en særlig udtalt balance. De kan falde fra de højeste højder og stadig tænde deres poter, de balancerer sikkert på den smaleste væg og hopper nøjagtigt til det mindste punkt. Men hvordan holder katte deres balance i så vanskelige handlinger?

Katte er sande mestere i dyreriget når det kommer til at holde balancen. Og det er også vigtigt, fordi den daglige rutine af en kat afhænger i høj grad af kunsten at holde balancen sikkert i vanskelige situationer. Frem for alt bruger frieejere deres færdigheder udenfor, når de jager eller er i konflikt med specifikationer, men selv indendørs katte kan lide at klatre, springe og balancere for deres liv.

Vestibulært apparat er "åndeniveauet" af katte

Kattens bevægelser, især med hensyn til muskuloskeletalsystemet, hovedet og kattens øjne styres i høj grad af reflekser. Drehreflex sikrer for eksempel, at katte næsten altid lander på deres fødder. Stimulerne til reflekserne genereres i det såkaldte vestibulære apparat, der sidder i det indre øre af fløjlpoten og fungerer på en måde som et åndniveau. I det vestibulære apparat bevæger krystaller sig i en væske. Ordet dikterer konstant kattehovedets og kroppens position til jorden. Hvis en kat falder, hopper eller falder, sikrer stimuli fra det vertibulære system, at Miez lander sikkert på poterne. For at opretholde balancen, for eksempel ved balancering på en smal mur, er der behov for mere - en meget speciel hjælp.

Cat's tail er "balance bar" af katte

Katte vandrer rundt om den smaleste højderyg, som om de var selvklare, selv se venstre og højre unimpressed - de synes ikke engang at skulle koncentrere sig om at komme fra A til B sikkert. Dette er muligt takket være den unikke "balance bar" på bagsiden af ​​pelsnæserne. Kattenes hale er afgørende for at holde balancen så pålidelig. Han bevæger sig automatisk i de sværeste situationer og giver katten en naturlig sikkerhed, hot spots, men hopper også til at mestre sikkert. I hoppet er kattehalen også brugt som en ror, hvormed katten selv kan korrigere retningen i luften.

Physique er optimalt designet til akrobatik

Derudover er kattens krop simpelthen ideel til det somme tider som bryder, men fra en katteperspektiv er det helt normalt at leve op til dyrene. Lette knogler, effektive muskler og handy kattepotter med klør gør katte perfekte jægere og akrobater. Så det er kombinationen af ​​en usædvanlig stærk følelse af balance, den ekstremt praktiske kattehale og en perfekt balancerende fysik, der giver katte deres sikkerhed i komplicerede bevægelser.

Del med venner

Forlad din kommentar