Hvad er Peri Peri?

Peri Peri, der også er kendt under det portugisiske navn for alle de meget krydrede chili arter - Piri Piri - er en yderst krydret chili stamme, der måske er blevet kendt for det bredere publikum gennem baggrundsrapporter omkring 2010 FIFA World Cup Sydafrika er - fordi der serveres den krydrede plante som krydderi blanding til forfinning af mange retter.

Kælenavn "African Devil"

Hans epitel "African Devil" er et program: Den afrikanske djævel, som andre hot krydderier, giver et ægte adrenalin kick. Det irriterer nerveenderne, hjernen modtager signalet "smerte" - hvorefter vores krop reagerer med frigivelsen af ​​lykkehormoner.

Lad følgende Peri Peri opskrift sætte dig i et smerteligt godt humør.

Kylling peri peri opskrift

Ingredienser til fire personer

  • Afmonter 1 kg kyllingedele eller 1 kogekylling til ca. 10 stykker
  • 5 peri peri chili peberfrugter
  • 6 spsk olivenolie
  • 1 spsk sød paprikapulver
  • 2 laurbærblade
  • Salt og sukker

Til Peri Peri sauce blandes noget salt og sukker med paprika og olivenolie. Tilsæt en eller to af de rensede, hakkede og pitted chili peber finhakket. Spred kyllingedele rundt med peri peri sauce og sæt i en skål. De resterende chili peber er fordelt sammen med laurbærblade på kyllingen.

Steg hele i en forvarmet ovn i ca. 45 til 50 minutter ved 175 grader Celsius eller 200 grader over og under varmen, stænk af og til med sovs.

Tip: Når du laver retter med chili, skal du altid vaske dine hænder efter kontakt med bælgene, rør ikke øjnene!

Peri Peri opskrifter fra hele verden

Ikke kun sydafrikanerne elsker deres brændende Kylling Peri Peri, omkring Middelhavet og på det afrikanske kontinent - kort overalt, hvor det er varmt - du kan lide at spise varmt.

I Portugal fiskes f.eks. De krydrede grøntsager på vindueskarmen eller i haven. Peri Peri rejer spydspidser er sikker på at krydre din næste sommer have fest, og Peri Peri er også fantastisk til marinade eller sovs dip for mange andre kød spyd eller fisk retter.

Hjemmelavet peri peri sauce

Peri Peri Sauce kan forberedes til fans af krydret mad efter deres egen smag og den ønskede grad af sværhedsgrad i overensstemmelse hermed: For eksempel kan hvidløg (det kan ikke reddes i de sydlige lande), peberfrugter, citron og olivenolie, timian, rosmarin, Rødvineddike, brandy - og selvfølgelig Peri Peri pods - og adrenalin-rushen følger på den kulinariske behandler.

Del med venner

Forlad din kommentar