Gør trapper i lejligheden kattevenlig

Mens mange hunde anser trapper i hjemmet som en gener, nyder de fleste katte trinene ligefrem. Hvis du vil støtte Stubentigers trappeliv, skal du følge nedenstående tips.

De hopper op og ned, gør sig komfortable på trappen og ser verden ovenfra - de fleste katte ser trapper som mere af en oplevelse end anstrengende fodarbejde. For Stubentiger er forhøjede steder simpelthen mere spændende end jordniveau.

Gør trapper mere attraktive for katte

Ikke alle katte ligner alle trapper, men de fleste fløjlpotter foretrækker "varme" trapper til "kolde" trin. Træ eller trin, der er dækket af tæppe, anses generelt for at være meget komfortable, mens trapper lavet af metal eller sten er mindre tilbøjelige til at blive besat. Tip: Udstyr trappen med tæppe eller stof for at øge komforten.

Også spændende: steder at ridse og spille på banister. For eksempel kan du vedhæfte sisal eller stofskrot til banisterne, som din kat kan bruge til at lege med. For at være på den sikre side, bør du dog kun gøre dette i trappernes nedre kvartal for at gøre det nemmere at falde mens du spiller.

Sikkerhed først: Lad trapper være sikre for katte

Taler om sikkerhed: negle, tommelfinger, hæfteklammer og lignende små dele er kilder til fare for baby tigre og bør undgås i trapper. For eksempel, hvis du vil dekorere dine trin med tæppe eller stof, som din kat kan ridse og plukke, skal du holde dig bedre end at slå eller hæfte for at beskytte den følsomme kattens poter.

Ønsker du at spise og sove på trappen?

Nogle katte elsker at spise eller sove på trappen. Katteejere er ofte skeptiske i denne henseende, da det kan være meget smalt med katte- og madskål på trappen, når man klatrer trapper. Og hvem kan lide at komme ind i kattemad eller vand, når han går ned ad trappen? Men hvis du ikke har noget imod, for eksempel fordi du har en meget stor trappe, kan du gøre noget godt for din kat med et sove- eller fodringssted på trappen.

Del med venner

Forlad din kommentar