Skjønnhet i kreft

Hvor viktig er skjønnhet og utseende for kvinner med kreft? Svært viktig, leger og eksperter er enige om det. Kvinner mister ikke bare håret, øyevipper og øyenbryn med kreftbehandling. Huden er også blekere og ansiktet oppblåst - slik at sykdommen er synlig for alle. Spesielt for kvinner er denne situasjonen veldig stressende. I tillegg til angst og smerte, lider de ofte av følelser av underlegenhet på grunn av deres sykdom.

Make-up tips for trivsel

Enkle sminke tips hjelper kreftpasienter til å føle seg bedre i huden igjen. Fordi velvære også fremmer utvinning. I samarbeid med sykehus, kreftrådgivning og medisinske fasiliteter tilbyr nonprofitorganisasjonen "DKMS-Life" kosmetiske seminarer for kreftpasienter i hele Tyskland. Men selv uten et seminar, kan kvinner maskere de utadgående konsekvensene av sykdommen deres og øke selvtillit med noen sminke.

Teint til tross for kreft

Med rusmidler er huden på personer med kreft ofte tørr, blek og svært følsom. For hudpleie bør derfor bare svært milde pleieprodukter brukes. For det første er det tilrådelig å rengjøre ansiktet grundig med en rensende lotion og slippe av med smusspartikler.

Som sminkebase er en fuktighetskrem. Ikke bare ser det bra ut, det oppdaterer også ansiktet ditt. Om sommeren bør krem ​​alltid ha høyest mulig solbeskyttelsesfaktor, da huden er enda mer følsom for sollys. For en jevn og strålende hudfarge, bruk en sminke svamp eller fingrene for å matche din naturlige hudfarge.

Kvinner med svært tørr hud bør heller ty til sminke sminke og avstå fra pulver. Kvinner som har en tendens til å ha fet hud for fort, kan fortsatt fikse sminke med pulver. For å gjøre ansiktet ser friskt og levende, er Rouge brukt. Det er sendt på kinnbenet fra utsiden til innsiden, slik at konturene er uthevet. På templene og underkjevbenet kan rouge brukes slik at de individuelle ansiktsfunksjonene blir vektlagt.

Øyenbryn sminke

Tapet på håret gjør at øynene ser større ut. Dette er en mulighet for kvinner med kreft. Tilsvarende utformet og lagt vekt på, øynene kan tiltrekke seg oppmerksomhet og dermed utvikle sin egen skjønnhet.

Først og fremst er det viktig å omsmelte øyenbrynene, som ofte blir tynnere etter noen terapeutiske økter. Dette er best gjort med en øyenbryn blyant. Ganske vist krever dette et sikkert instinkt og et godt utseende. Hvis øyenbrynene ikke er så sterke, kan brynene enkelt spores i samsvar med det, slik at de svarer til det naturlige kurset i ca.

For et komplett tap av øyenbryn er det lettere å gjenskape dem med bryggepulver. Det er en grunnregel: omtrent to tredjedeler av pannen skal stige, og deretter slippe en tredjedel litt finere. Stencils er inkludert i de fleste bryggepulverprodukter. Hvis disse passer, bør de brukes stille.

Vakre øyne og øyenvipper

For å uttrykke øynene, er det best å sette på øyelokkene i en mørk skygge. Til dette formål påføres et nøytralt primerpulver først på lokket. Den indre delen av øyelokket er da forsynt med en lys øyenskygge, den ytre delen med en mørk øyenskygge.

For spesielt lyse øyne, anbefales det å bruke den komplementære fargen på øynene som en lysere nyanse. For brune øyne blåtoner, grønne øyne, mørke pinks og lilacs og blå øyne kobber eller aprikosetoner. Effekten vil bli forverret dersom en lys nyanse påføres under øyenbrynene.

Hvis øyelokkene er gjort opp, blir eyelineren trukket over øvre og nedre linjelinjen med en eyeliner eller kohl blyant. Manglende øyenvipper kan bli optisk erstattet ved å bruke små prikker på kanten av øyelokket. Så øyevippene ser tettere ut og øyet er innrammet. Er det nok øyenvipper igjen? Mascara brukes, noe som gjør øyevippene ser kraftige og tette ut.

Sminke av leppene

Som øynene kan munnen gjøres opp for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Stråling og kjemoterapi gjør ofte leppene sprø og tørre. En vanlig bruk av fuktighetsgivende produkter som glycerin anbefales derfor og fungerer også som grunnlag for sminke av leppene.

En konturpenne er plassert midt i leppene og leppekonturene trekkes fra innsiden til utsiden. På hjørnet av munnen, er linjen forsiktig falmet ut med fingrene. Så får munnen en fin kant og det forhindrer at leppestiftfargen løper ut.

Deretter er leppene malt med en matchende leppestift. Leppestift og konturpenne skal ha en lignende farge og også samsvare med øyeskyggen. Følgende gjelder: mot til farge. Røde lepper ser friske og sterke ut. Selv om du kanskje ikke føler den måten, er synet av en slik refleksjon bra.

Hår og smykker

Kvinner med kreft føler seg mest påvirket av tap av håret. Ingen god parykke, ikke engang en fin klut kan erstatte ditt eget hår. Parykker, sjaler, hatter og caps er likevel egnet for overgangen til å skjule den skallede hodebunnen.

Og her er det også mye potensial for eksperimentering: Sminke og en tilsvarende klut kan koordineres med hverandre og kombineres også med matchende øredobber. Fantasien kjenner ingen grenser. Mange kvinner oppdager helt nye sider og typer, og selv etter at terapien har overlevd, er de mye mer åpne og kreative med deres utseende.

I 2008 har den unge holskinnen Sofie van der Stap en internasjonal følelse med sin selvbiografi "I dag er jeg Blond". I det beskriver hun hvordan hun kjøpte ni forskjellige parykker under kjemoterapi og dermed oppnådd ni forskjellige roller. Hun ønsket å vise at du fortsatt kan le, føle deg godt og være smart til tross for kreft sykdom.

Del med venner

Legg igjen din kommentar