Salver, kremer og flekker

Spesielt hudsykdommer behandles eksternt. Salver, kremer, lotioner, løsninger, pulver, medisinerte flekker eller geler inneholder aktive ingredienser som, avhengig av preparatet, virker på eller penetrerer hudoverflaten, avhengig av om preparatet er tykt og fettete eller tynne og vanne. De fleste legemidler til ekstern bruk kan kjøpes ferdig tilberedt på apoteket. I andre tilfeller vurderer dermatologen et individuelt preparat av salve for å gjøre mer fornuftig, da stoffet blir produsert separat i apoteket.

Dosering av salver og kremer

Doseringene er noen ganger problematisk med salver og kremer. Alle som ikke kan gjøre noe med doseringsinformasjon som "bare hasselnøttstørrelse" eller "ertstørrelse", bør søke råd fra apoteket om riktig mengde. I tillegg er det forskjellige prosedyrer for å anvende de forskjellige ingrediensene. Cortisone-albumene er z. Som påført gossamer, med viss eksem, blir salven påført kniven tilbake tykkere for å myke huden og la de aktive ingrediensene trenge riktig.

salve

Salver er vanligvis veldig fett spredbare farmasøytiske preparater i grunnlaget ("vann i olje") er finfordelt aktive ingredienser. De føler seg fettete og er vanskelige å vaske av hendene igjen. Salver skal generelt påføres tynt og masseres inn i huden. De aktive ingrediensene i en salve trenger spesielt godt inn i huden. Salter med høyt innhold av fast stoff kalles pastaer.

kremer

De har en mykere konsistens enn salver og inneholder vanligvis større mengder vann ("olje i vann"). De er enkle å påføre og trenge gjennom huden. De er også kun for ekstern bruk.

lotions

Dette er væsker som inneholder oppløste stoffer og som påføres huden. De brukes ofte når hudområder som tårom eller lyskeområdet skal tørkes. Løsningsmidlene som brukes er alkohol, vann eller glyserol.

pulver

Pulver er tørre preparater som også brukes i våte og gjennomvåtede områder av huden. Ved slik hudskade, som med svette føtter, gni huden på huden. Pulver absorberer fuktigheten og reduserer dermed friksjonen.

gel

Gel påføres også huden. Den har et svært høyt vanninnhold, som i tillegg til den respektive effekten også har en kjøleeffekt. I tillegg til ekstern applikasjon finnes det også geler som er egnet for bruk i munnen, z. Som i tyggegummi eller slimhinne skader.

fortau

De brukes ikke bare til sårpleie. I såkalte TTS patches (Transdermal Therapeutic Systems) blir de aktive ingrediensene innlemmet i en membran. De brukes blant annet mot

  • alvorlig smerte, når du reiser sykdom
  • for røykeslutt og overgangsalder.

Ved å stikke til huden, blir stoffet sakte frigitt i en jevn mengde.

Bruk av medisinske flekker

Medisinske flekker må ikke kuttes, ellers vil væsken eller halvfast innhold lekke. Du må også sørge for at lappene holder seg fast i huden i full størrelse. Hvis plasten bare stikker på kanten, kan den aktive ingrediensen ikke lenger absorberes gjennom huden.

Gipsens underside er dekket av en beskyttende film. For at den aktive ingrediensen skal kunne røre huden, må beskyttelsesfilmen fjernes. Da må du ikke berøre denne undersiden med bare fingre, fordi den aktive ingrediensen ellers trenger gjennom huden på fingrene i kroppen.

Disse patchene er engangs medisiner. De limes bare på en gang. Hvis patchen blir fjernet, stoppes stoffet umiddelbart. Etter fjerning blir plåstret foldet og kastet bort. Hvis du bruker et middel for første gang, bør du ha programmet forklart i apoteket ditt.

Begrenset holdbarhet av salver og kremer

Salver, kremer, lotioner eller løsninger, som er produsert i apoteket, er ment for en for det meste akutt sykdom. De er individuelt sammensatt og dosert. Etter at behandlingen er fullført, bør de kastes.

Fordi de ofte ikke inneholder konserveringsmidler, er de bare begrenset holdbarhet. For å forhindre innføring av bakterier i preparatet, bør salver og kremer fjernes fra en boks kun med en ren salvespatel.

Del med venner

Legg igjen din kommentar