Eczemă în timpul iernii

Pentru mulți, anticiparea pentru Crăciun începe cu zilele reci. Neurodermatitele gândesc diferit. Îi este frică de prima împingere, deoarece timpul de iarnă este sezonul eczemelor. Acest fenomen a fost cunoscut de foarte mult timp. Astăzi, dermatologii înțeleg de ce.
Chiar și Hippocrates știa că vremea și clima afectează sănătatea. Astăzi înțelegem parțial motivele. De exemplu, în cazul dermatitei atopice. Datorită hipofuncției glandelor sebacee și sudoripare, pielea unei neurodermotite este întotdeauna expusă riscului de uscăciune extremă. În timpul iernii, acest risc crește în plus, deoarece aerul rece și uscat, pielea eliberează mai multă umiditate în mediul înconjurător. În acest timp, pacienții trebuie să acorde o atenție deosebită filmei de apă și grăsime a pielii lor.

Îngrijirea corectă

Important este cremarea obișnuită a întregii pielii. Aditivi cum ar fi ureea sau D-panthenolul pot îmbunătăți îngrijirea de bază. Și deoarece apa clară poate deranja pelicula de protecție a pielii, produsele de baie hidratante și loțiunile de duș au sens pentru mulți pacienți. Multe neurodermatite cunosc povara iernii germane și fuge cât mai mult posibil în sud. Acolo se simt mai bine în pielea lor. Acest lucru se datorează faptului că pielea trebuie să elibereze mai puțină umiditate în mediul înconjurător.

Un efect pozitiv similar poate fi observat și la trecerea la un climat stimulativ, spre exemplu la Marea Nordului sau la munții înalți. Și asta, deși în aceste zone predomină o umiditate relativ scăzută și pielea se usucă din ce în ce mai mult. O contradicție? Astăzi, comunitatea medicală suspectează că, din cauza climatului stimulativ, vechile celule ale pielii se dizolvă mai bine și se promovează circulația sângelui și disiparea căldurii pielii. Nivelul texturii pielii, pielea devine mai netedă și apare o inflamație mai mică.

În cele din urmă fără cortizon?

Dacă există un episod de eczeme, tratamentul cu cortizon a fost, de obicei, ultima soluție. Totuși, pentru câțiva ani, există o alternativă: creme fără cortizon, așa-numiți inhibitori de calcineurină, cum ar fi o cremă care conține ingredientul activ pimecrolimus. De asemenea, promite un efect rapid împotriva mâncării și a eczemelor. În plus, este primul și singurul medicament care promite o extindere a timpului fără simptome atunci când este utilizat în timp util.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul