Middelhavssygdom i hunden: Symptomer og definition

"Middelhavssygdom" er et kollektivt udtryk for en lang række sygdomme, der typisk påvirker hunde i Middelhavet. Men nogle af dem er længe siden ankommet i Centraleuropa. Da disse er forskellige infektioner, er der ingen symptomer på Middelhavssygdommen selv. Derudover er hunden ofte smittet med flere patogener samtidig, og symptomerne kommer ofte til lys meget senere.

Du vil gerne vide, om din hund eller en hund, som du vil adoptere fra udlandet, lider under den såkaldte middelhavssygdom? Det virkelige spørgsmål er, "Lider han af nogen af ​​de mange sygdomme, der typisk forekommer i Syd- og Sydøsteuropa?" Følgende er et overblik over de forskellige sygdomme, der almindeligvis betegnes som middelhavssygdom, såvel som deres symptomer og diagnostiske muligheder.

Middelhavssygdomme: et navn, mange enkelt sygdomme

"Middelhavssygdom" er ikke en medicinsk kategori, men et samtalende navn. Udtrykket omfatter følgende sygdomme:

● Anaplasmose

● Babesiosis (piroplasmosis)

● Lyme sygdom

● Ehrlichiosis (tick feber)

● Dirofilariose (hjerteorm)

● Hepato-zoonose

● Leishmaniasis

● Giardia

Sygdommene har ofte meget uspecifikke symptomer, så de er ikke lette at genkende. Som regel er specifikke blodprøver nødvendige for at kunne pålideligt opdage en infektion med en middelhavssygdom.

Distributionsområde for Middelhavssygdommen

Middelhavssygdommen er opkaldt efter det område, hvor infektioner forekommer hyppigst. I bredere forstand betyder det sydlige rejsedestinationer, hvorfor Middelhavet er klassiske rejse sygdomme. Risikolandene omfatter:

● Bulgarien

● Grækenland

● Italien

● Kanariske Øer (La Palma, Tenerife)

● Kreta

● (Syd) Frankrig

● Kroatien

● Makedonien

● Montenegro

● Portugal

● Rumænien

● Spanien

● Sardinien

● Schweiz (Ticino)

● Serbien

● Sicilien

● Tyrkiet

● Ungarn

● De Baleariske Øer (Mallorca, Menorca, Ibiza)

Men det store ønske om at rejse har længe siden forårsaget sygdommene at vandre, så nogle infektioner, der plejede at være fælles kun i Middelhavsområdet i dag, kan påvirke hunde i Central- og Nordeuropa. Desuden er inkubationstiden nogle gange så lang, at det også kan komme i Tyskland for at inficere fra hund til hund, fordi ved grænsekrydsningen ikke engang var klar over, at dyret er syg.

Vanskelig diagnose af Middelhavet sygdom

Ikke alene er symptomerne nogle gange meget forsinkede, selv blodprøver viser kun seks måneder senere, at der er en infektion. For at forhindre indførelse af sygdomme skal karantæntider på mere end seks måneder overholdes, hvilket er umuligt for dyrevelfærdsårsager. Nogle af Middelhavssygdommene har altid været hjemmehørende i Tyskland. De findes kun meget sjældnere her, da den gode lægehjælp forhindrer en stærk spredning.

Middelhavssygdomme fra kryds bid: symptomer

Anaplasmose kan være forbundet med følgende symptomer:

● feber

● apati

● tab af appetit

● Opkastning

● diarré

● gigt

● lameness

● blindhed

Men pas på: En sund hunds immunsystem kan klare sig godt med sygdommen. Symptomerne på denne Middelhavssygdom bryder normalt kun i tilfælde af eksisterende immundefekt eller stor stress.

Lyme sygdom er en udbredt bakteriel infektionssygdom i Europa, der påvirker både mennesker og dyr. Ofte forbliver infektionen ubemærket i lang tid, da sygdomsforløbet er langsomt og snigende. I en akut senere fase kan du observere følgende:

● tab af appetit

● tab af bevægelse

● træthed

● Høj feber op til 40, 5 ° C

Lymfatisk hævelse

Ehrlichiosis (tick fever) kaldes også Rickettsiosis og viser sig ved følgende klager:

● feber

● åndenød

● Opkastning

● næseblod

● Blødning af hud og slimhinder

● Purulent, slimet udledning fra øjnene

● Hornhindebetændelse fører til blindhed

Lymfatisk hævelse

● Organskader

● vægttab

Denne Middelhavssygdom opstår ofte sammen med babesiose.

Hepatocarcinose skyldes ikke en krydsebid men ved at sluge smittede flåter. Patogenerne påvirker først musklerne og senere tarmene, hvilket er udtrykt ved følgende symptomer:

● muskelsmerter

● Inflammation af musklerne

● limping og limping

● feber

● Blodig diarré

● Vægttab

Komplet helbredelse er ikke mulig.

Middelhavet sygdomme af myg bidt

Babesiosis (piroplasmosis) kaldes også hunde malaria, fordi infektionen ligner menneskelig malaria på grund af myg. Imidlertid er infektion med flåter også muligt. Synlige symptomer er:

● Meget høj feber op til 42 ° C

● Hurtig spild

● anæmi

● gulsot

● Rød eller grønlig misfarvet urin

Kurset er normalt dødeligt.

Mygder sender larverne af hjerteormen (Dirofilariosis), som påvirker blodkarrene i hjertet og lungerne. Symptomer er resultatet:

● åndenød

● kronisk hoste

● Vægttab

● Forstyrrelser i hjerte og lunger

● Skader på lever og nyrer

En (nogle gange kirurgisk) behandling er mulig, men meget vanskelig og meget farlig på grund af op til 30 centimeter lange orme i hjertekamrene.

Leishmaniasis overføres gennem bid af sand og sommerfugl myg, hvilket fører til:

● hævede lymfeknuder

● Lille åben hud

● kloproblemer

● vægttab

● træthed

● apati

Det er en immunsygdom, der er dødelig, hvis den ikke behandles.

Infestation med parasitter som Middelhavet sygdom

Udover Middelhavet sygdomme i streng forstand, kan det også komme til angreb med parasitter. Foruden klassikerne er mider, lopper, lus, orme og bændelorm, især Giardia, en hyppig souvenir fra de varme udenlandske lande.

De små intestinale parasitter, for eksempel, overføres til hunden gennem vand og mad forurenet af inficerede afføring. Giardia kan også overføres fra hund til hund (for eksempel ved slikkning). Med et sundt immunsystem er sygdommen som regel symptomfri. Især hos unge eller svage hunde, men det kommer til gentagen diarré, som undertiden kan være blodig, skumagtig eller slimet. Vægttab, vækstforstyrrelser og en kedelig frakke er resultatet. Sommetider opstår også betændelse i huden.

Del med venner

Forlad din kommentar