Este pisica ta fericita? Asta recunoști

Vreți să știți dacă pisica dvs. este fericită și se simte acasă acasă? Apoi, asigurați-vă că laba dvs. de catifea pare relaxată și curioasă. Ce înseamnă acest lucru în detaliu și ce semne infailibile de bunăstare sunt de obicei exprimate de Stubentiger pot fi găsite aici.

Desigur, fiecare pisică are caracterul său individual - niște nasuri de blană exprimă fericirea lor mai puțin subtile decât altele. În esență, cu toate acestea, este ușor de spus din limbajul sunetului și al corpului, precum și comportamentul, dacă pisica ta este fericită sau dacă ceva lipsește.

Atenție! Dacă ceva ți se pare ciudat sau dacă pisica îți schimbă brusc obiceiurile, poate fi un semn că ceva nu este în regulă. În acest caz, medicul veterinar trebuie să verifice acest lucru ca măsură de precauție.

Purring este adesea un semn de noroc pisica

Când pisicile se încurcă, sunt fericite, spun ei. Asta nu este adevărat fără excepție, dar mai ales. Monitorizați întotdeauna contextul. Atunci când pisica se revarsă în timp ce se relaxează lângă tine pe canapea, zgâriind capul, se simte complet confortabilă. Dacă este slăbit, anxios, nesigur sau stresat, purringul poate fi o încercare de a te calma. Este recomandată o vizită veterinară.

Pisicile fericite vor să "vorbească"

Pisica ta place sa "vorbeasca" cu tine? E un semn bun. Mai presus de toate, tendintele Maunzers în terenuri mai înalte, sunete mai fericite și chirpul prietenos servesc pentru a-ți face pe Miez să-și exprime bunăstarea. De obicei, nasul tău de blană dorește să te facă conștient de ceva - "Îmi este foame", "Dă-mă afară" sau "Privește-mă!" - dar arată, de asemenea, că te înțelege pe deplin. Ea știe foarte bine că vei face totul pentru a-ți face fericita labă de catifea.

Groanarea, mormăirile întunecate, totuși, trebuie de obicei înțelese ca o amenințare. Pisica ta se simte amenintata sau rau. Verificați de ce ar putea fi acest lucru. De asemenea, țineți minte că nu fiecare pisică este un "chatterbox". Dacă fată dvs. este destul de liniștită și rezervată, ea își arată fericirea mai mult prin comportamentul și limbajul corpului.

Limbajul corpului relaxat ca semn al bunăstării

Pisicile relaxate sunt pisici fericite. Indiferent dacă pisica dvs. este relaxată, puteți recunoaște cel mai bine prin limbajul corpului. De exemplu, atenție la pozițiile cozii: Dacă coada pisicii este ridicată înaltă și dreaptă, este prietenoasă și satisfăcută. Dacă coada vibrează puțin, este și un semn bun. De regulă, leul salonului vă așteaptă cu nerăbdare să vă văd. Dacă coada este ridicată înaltă, dar vârful ușor îndoit, nasul de blană este prietenos, dar, de asemenea, un pic neliniștit. Spuneți calm că pisica își dă seama că sunteți inofensiv - atunci se simte încrezătoare.

Locurile de dormit ale pisicilor fericite

Pozițiile dvs. înclinate ale pisicilor pot, de asemenea, să vă spună dacă este fericită. De exemplu, dacă sta acolo ca o bucată de pâine cu paiele îndoite, este foarte relaxată și în pace cu ea și cu lumea. Dacă ea încă mai observă împrejurimile ei cu ochii înjumătățite sau clipește încet, totul este bine. Configurați, urechile ușor întoarse sunt un alt semn de relaxare.

Îi place să doarmă pe spate și să-și întindă toate cele patru, exprimându-și mare încredere. Ea îi arată stomacul, locul cel mai vulnerabil și știe că este în siguranță și sigură. Dar aveți grijă: Pisicile așezate pe spate se află, de asemenea, într-o poziție defensivă optimă dacă se simt amenințate sau deranjate. Rezistați tentației de a-i zgâria burtica. Sau fi deosebit de atent în cazul în care pisica ta reacționează iritată de pete - și se oprește în timp.

Treteln ca o expresie a fericirii

Când slujba ta își gătește pătura sau burta favorită cu labe, arată că este fericită. Acest așa-numit Milchtritt, numit și "Treteln", este programat la pisici de la naștere în instinctul lor. Pisicile copii își frământa burta mamei pe măsură ce alăptează pentru a stimula producția de lapte. Pisicile adulte păstrează acest instinct și tremură când se simt la fel de sigure ca bebelușii cu mamele lor.

Saloanele salonului fericit se dedau la îngrijire

Dacă pisica ta poate să nu-și dea seama de comportamentul lor de bunăstare, îi face fericiți. O parte importantă a acestora este îngrijirea lor. Copiii tigrii mulțumiți se curăță în mod regulat împreună cu animalele lor (uneori umane). Haina ei este curată, strălucitoare și bine îngrijită. Acest lucru nu numai că arată că animalul dvs. de companie are grija de haina sub control, dar și că este sănătos și primește toate substanțele nutritive de care are nevoie.

Un strat subțire poate indica malnutriția și încurcările sunt un simptom potențial al bolii sau al stresului. Dar chiar și comportamentul de curățare extremă, în care pisica linge blana de blană sau chiar afectează pielea, este un caz pentru medicul veterinar.

Apetitul sanatos? Atunci pisica ta este fericita

O pisica fericita are un apetit sanatos. Asta înseamnă că nu mănâncă prea mult sau prea puțin. Atât excesul de greutate, cât și subponderiul trebuie verificate de veterinar. În plus, există motive de îngrijorare atunci când pisica își schimbă brusc comportamentul de hrănire - adică, refuză brusc hrana sau începe să prindă peste noapte.

Supraponderiul sau creșterea apetitului nu trebuie neapărat să fie un simptom al bolii. De asemenea, este posibil ca pisica ta să se plictisească. Cu toate acestea, ca măsură de precauție, ar trebui să excludeți o posibilă cauză organică. După aceea, puteți încerca dacă pisica se va întoarce la obiceiuri alimentare sănătoase, dacă veți juca mai des cu ea și / sau - în cazul unei singure pisici - veți pune o parte concomitentă.

Cutele de catifea fericite sunt jucause si curioase

Pisicile sunt animale foarte precaute, dar dacă se simt confortabile și nu se tem de nici un pericol, își arată partea lor curioasă și jucăușă. Mai ales pisicile tinere le place să se joace și să se întrebe, dar chiar și la bătrânețe, nasul de blană poate fi inspirat din când în când pentru un joc. În plus, dacă labele de catifea îți plac să explorezi totul, să-ți inspecști cumpărăturile sau să privești agitația din jurul tău de la locul tău preferat, e un semn de noroc.

Cu toate acestea, dacă pisica dvs. reacționează ocazional cu prudență sau cu precauție, în situații noi sau când vizitați, este perfect normal. Doar dacă comportamentul lor se schimbă fără a exista motive evidente, este recomandabilă o vizită veterinară pentru siguranță.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul