Hamp olje og kamelina olje

Det er ikke været, gener eller livsstil. Årsaken til at eskimo og japansk er mye mindre sannsynlig å lide av hjerte-og karsykdommer enn europeerne er deres diett. På grunn av deres fiskrike kosthold, spiser de betydelig mer omega-3 fettsyrer og dermed beskytter deres hjerte. Men hvis du vil være som asiater, trenger du ikke å sette fisk på menyen hver dag. Det er ganske tilstrekkelig å inkludere to nesten glemte oljetyper i hjemmelaget krydderhylle: hampolje og kamelinaolje gir ganske mye kostbart fett.

Hemp olje og kamelina olje: effekt med omega-3 strøm

Både hampolje og kamelinaolje har et høyt innhold av mono- og flerumettede fettsyrer. I motsetning til andre vegetabilske oljer er de preget av et spesielt fordelaktig forhold mellom omega-3 og omega-6 fett. Dette resulterer i positive effekter på blod lipid nivåer, blodsirkulasjon og hjertet. I tillegg kan hampolje og kamelinaolje beskytte mot trombose og plutselig hjertedød og hjelpe med høyt blodtrykk og kronisk betennelse.

For øvrig har hampolje ikke en berusende effekt, i motsetning til hasjolje. Mens hasjolje er avledet fra harpiksen av hampefabrikken, som inneholder en relativt stor mengde THC, blir hampolje laget av frøene der det ikke er noen merkbare mengder THC.

Camelina olje og hamp olje på kjøkkenet

De vanligste spiselige oljene er mer nøytrale i smak. De tjener vanligvis som stekefett eller som basis for salatdressing. Situasjonen er veldig forskjellig med hampolje og kamelinaolje, som blir kaldpresset og dermed har sin egen typiske smak. Camelina olje er preget av en ert-duftende, eng-duftende lukt og litt krydret smak. Men i sammenligning med linolje er kamelinaolje mye mildere. Hampolje, derimot, smaker herbaceous til nutty.

På grunn av deres naturlige smak er begge oljene et interessant tillegg til salater, rå grønnsaker, potetretter, sauser, sprøyter og pesto. Verken camelinaolje eller hampolje bør oppvarmes over 165 ° C, ettersom fettsyrene bryter ned når varmen er sterk og oljens smak endres. For steking og steking er oljene derfor uegnet. Imidlertid kan de brukes til damping og damping. For lagring skal de lagres kjølig og mørk. Åpne linolje spoiler raskt og varer bare seks til åtte uker. Hampolje, derimot, kan brukes til en god ni måneder, selv etter åpningen.

Kosmetikk: Hudpleie med hampolje og kamelinaolje

Hamp olje og camelina olje omsorg ikke bare fra innsiden, men brukes også i kosmetikk. På grunn av deres høye innhold av a-linolensyre opprettholder de to oljene hud og hår og er derfor populære bestanddeler av kremer, lotioner, såper og kosmetikk. Spesielt egnet kosmetikk med kamelinaolje og hampolje for pleie av sensitiv, grov, tørr hud. Fettsyrene forhindrer dehydrering av huden. Også egnet som massasjeolje, sjampo eller hudpleie, oljer, fordi de har en naturlig mykner.

Å produsere camelina olje og hamp olje

Hampolje kan fremstilles av frøene til hampefabrikken, som har vært kjent i Europa i 5000 år som en avling. Oljen kan presses både kald og varm, med kaldpresset hampolje er vanligvis høyere kvalitet og sunnere. Hampolje i organisk kvalitet blir vanligvis kaldpresset. Camelina olje er hentet fra frø av Leindotters og skal derfor ikke forveksles med linolje, som er laget av lin. Kaldpresset, begge oljene har en sterk gul farge. Varmpresset hampolje er imidlertid ganske grønn.

Oppskrifter med hampolje og kamelinaolje

En enkel hampoljeoppskrift er spaghetti med hampolje og tomatsaus. For å gjøre dette, lag en pakke med spaghetti med en klype salt al dente. I mellomtiden stek en terninger med en krydret løk og en presset hvitløksklut i en kopp i 2 ss. Hampolje. Legg nå en pakke med anstrengt tomater i pannen og varme forsiktig. Ses med salt, pepper og basilikum. Sett den ferdige spaghetti i en sikt og tøm av vannet. Deretter helles pastaen straks tilbake i pannen, legg til et dash hampolje og rør. Nå ordne spaghetti med tomatsaus på to plater.

Fra kamelinaolje kan du enkelt lage en deilig dressing som passer til fargerike sommersalater. For å finhakke en liten chili pepper og en hvitløksklær. Sett i en bolle sammen med ti ss camelinaolje og fem spiseskjeer balsamicoeddik og bland med en gaffel. Nå legg til en ss varmt sennep og en ts honning. Ses med salt og pepper, rør. Vask salat og grønnsaker etter ønske, hogg og legg i salatskål. Stek en håndfull pinjekjerner i en ikke-oljebelagt panne. Legg frøene sammen med dressingen over salaten, bland og server.

Del med venner

Legg igjen din kommentar