Handball - Sport de echipă popular

În plus față de fotbal, handbalul se bucură de o mare popularitate în Germania. După ce basmul de vară al fotbaliștilor a eșuat foarte mult în 2006, jucătorii de handbal au făcut din basmul de iarnă 2007 adevărat cu victoria la Cupa Mondială de Handbal. - Dacă nu acum, când? a fost motto-ul băieților pentru antrenorul Heiner Brand - iar odată cu victoria, echipa a câștigat statutul de cult. Dar handbalul nu este doar popular cu băieții și bărbații - sporturile de echipă sunt, de asemenea, foarte populare la femei.

Feminin de handbal sportiv?

În cele din urmă, handbalul a fost inițial conceput ca un sport pentru femei - ca o contrabalansare a fotbalului "bărbaților greu de sport". În 1915, Oberturnwart Max Heiser a creat jocul "Torball" al fetei în acest scop. El a scos prima regulă înapoi, Dane Holger Nielsen scrisese în 1906, așa cum a fost elaborat de la diferite jocuri precursoare cunoscute deja în antichitate, pentru prima oară un joc în care o minge a fost aruncată într-un gol.

În 1919, la doi ani după ce a fost redenumit "Handball", profesorul de gimnastică, Carl Schelenz, a dat jocului forma sa actuală ca sport sportiv, totuși ca un handbal în teren. Doar scandinavii au împins dezvoltarea de la handbal la sporturile predominante din interior din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

În handbal, tactica contează

Fiecare echipă de handbal este formată dintr-un portar și șase jucători de teren. Fanii de handbal apreciază jocul strategic. De fapt, tactica în handbal joacă un rol important.

Regulile sunt extinse și jocul rapid:

  • Deoarece jucătorului i se permite să țină mingea numai la trei secunde în afara driblingului, este necesară o acțiune rapidă, concentrare și lucrul în echipă.
  • Deoarece handbalul se joacă cu mare viteză și cu mult efort fizic, trenurile sunt mai presus de orice rezistență, atenție, forță și fitness.
  • După dribling, un jucător are dreptul să joace maximum trei pași, apoi trebuie să renunțe la minge sau să arunce pe poartă.
  • Când se marchează gol, cercul din fața mingii de handbal nu poate fi introdus.
  • Ca o pedeapsă sau chiar într-o remiză după ce se extinde de două ori aruncarea de șapte metri este practicată.

Handbal la Jocurile Olimpice, Campionatele Europene și Cupa Mondială

Handbalul este relativ necunoscut în afara Europei - și în Regatul Unit și în Benelux nu este unul dintre cele mai populare sporturi. În Europa de Est, de Nord și de Sud, pe de altă parte, interesul este neîntrerupt: televiziunea difuzează în direct handbal și înregistrează participarea la turnee majore.

Handbal Germania se poate uita înapoi pe o lungă tradiție: Prima handbal de Cupa Mondială a avut loc la Berlin în 1938, iar echipa germană a fost câștigătoare atât de teren, cât și de handbal interior. Cu doi ani mai devreme, echipa germană de teren a reușit să prevaleze la Jocurile Olimpice.

După organizarea primului campionat german de handbal în 1948 și înființarea Germaniei de Handbal (DHB) în anul următor, echipa națională germană a câștigat curând o poziție prioritară în comparație europeană. Selecția bărbaților și a femeilor participă în mod regulat la turneele Campionatului European de Handbal la Cupa Mondială și Handbal, precum și la Jocurile Olimpice.

Au fost înființate bărbații Bundesliga din 1966 de handbal, iar 1975 a fost introdus în Bundesliga de handbal pentru femei.

Prevenirea rănirii în handbal

În handbal, există multe dueluri, ceea ce face ca acest sport să fie clasificat ca fiind foarte fizic. Accidentările sau durerile corporale nu sunt adesea suficiente. Sunt deosebit de frecvente probleme la umăr și leziuni ale genunchiului sau gleznei.

Următoarele măsuri vă pot ajuta să preveniți rănirea handbalului:

  • Conform unui studiu efectuat de Universitatea din Kiel, femeile au în special un risc mai mare de leziune a ligamentului cruciat în timpul handbalului (de exemplu ruptura ligamentului cruciat), care ar trebui luate în considerare în timpul antrenamentelor de încălzire.
  • Consolidarea controlului mișcărilor musculare, în special stabilizarea funcțională a articulației genunchiului, este foarte importantă pentru a evita rănile în handbal.
  • Chiar și exercițiile pentru controlul mișcării, centrul de greutate și poziția corectă a piciorului nu lipsesc în antrenamentul de handbal.

Sfaturi de sănătate pentru jucătorii de handbal

În general, riscul de rănire este mai mare pentru jucătorii neexperimentați. Un ligament sfâșiat poate veni cu ușurință în căldură de luptă. Prin urmare, un începător de handbal nu ar trebui să facă fără echipamentul potrivit, cum ar fi tampoane pentru genunchi și pantofi deosebit de potriviți.

Pentru a evita daunele provocate de supraîncărcare, fiecare jucător de handbal ar trebui să-și sporească antrenamentul și jucăușul încet. Din nou, dacă aveți disconfort la formare, mergeți la un medic. Multe daune pot deveni cronice, precum și jucătorii profesioniști știu.

În turnee mari și importante de handbal este, prin urmare, parțial criticat în mass-media că mulți jucători ar trebui să recurgă la analgezice, cum ar fi Diclofenac, pentru a face dreptate înaltă rezistență la handbal.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul