Forhindre udbrænding på arbejdspladsen

Telefonen ringer non-stop, chefen har meget brug for dokumenter og imellem kommer kollegaerne med spørgsmål - kaos raser. Og i slutningen af ​​dagen er halvdelen af ​​det stoppet igen. I processen taber det sjovt i jobbet i det lange løb. Nu hjælper kun en konsistent strategi.

Indstil tidsprioriteter

Indstil tidsprioriteter i henhold til princippet 60:40. Det betyder, at 60 procent af tiden er planlagt til det egentlige arbejde, 20 procent for uventede aktiviteter og yderligere 20 procent til spontane handlinger. Tag altid hensyn til din personlige præstationskurve.

Du bør ikke planlægge ubehagelige eller vanskelige opgaver efter frokostpause, men om morgenen, når du er fit og fuld af magt.

Eisenhower-princippet

For at klare oversvømmelsen af ​​indkomne dokumenter opdelte tidligere amerikanske præsident Eisenhower udsendelserne i fire kategorier: "Vigtigt og uopsætteligt" blev først behandlet. "Urgent" var den næste ting i serien, så "vigtig".

Alt, der ikke var "vigtigt eller uopsætteligt" vandrede ind i kassen. Sorter dine opgaver i henhold til dette system. Lav en aktivitetsliste og indstil klokken pr. Opgave. Kontroller listen regelmæssigt. Hvert færdigt projekt er afkrydset. Du vil bemærke, at motivet øges efter hvert kryds.

Undgå udbrænding: Gør det ubehagelige først

Gør de vigtigste og uopsættelige opgaver først, og skift ikke til en anden i mellem. Dette øger motivationen og sparer dig tid og tid igen.

Hvis to ting er lige så vigtige, foretrækker du nastieren. For eksempel er dem, der ikke kan lide at tale med utilfredse kunder, dem, der gør det først. Til ubehagelige opgaver, der udskydes, lammende og blokering. Men hvis sagen er ude af bordet, kan du tackle det næste projekt uden en hitch.

Bestil ved skrivebordet

Et ryddeligt skrivebord giver ikke kun et overblik. Det letter arbejdet og giver plads til kreativitet. Så fjern alt fra skrivebordet, som ikke har noget at gøre med det nuværende projekt. Dokumenter om andre processer omdirigerer opmærksomhed og giver indtryk af kvælning i arbejdet.

I hvert job er der også hastende sager, der skal behandles på kort sigt imellem. Men disse bør på ingen måde blive dagens orden. Derfor er det vigtigt at sige "nej" nogle gange. Arranger med kollegaer eller vejledere en realistisk periode, hvor du kan udføre de angiveligt presserende opgaver.

Forhindre udbrænding: Minipausen at slappe af

At sidde foran pc'en i adskillige timer ad gangen fører ikke kun til muskelspændinger, men også til præstationsnedture. Bare sluk i mellem. Korte afslapningsøvelser giver ny kraft. Dette omfatter for eksempel den dybe vejrtrækning. Luk dine øjne. Tag dyb vejrtrækning gennem din næse og følg bukvæggen langsomt buen. Derefter trækker vejret langsomt ud gennem munden og kigger på maven igen.

Gentag øvelsen fem gange - helst ved det åbne vindue. Også meget afslappende er frontal massage. Placer fingerspidserne i panden og derefter langsomt og forsigtigt fra midten til templerne. Gentag hele ting otte gange. Det er fornuftigt at have tre til fem mini-pauser på en halv til et minut i timen.

Kompensationsprogram mod udbrænding

Lukkertid er tiden til at regenerere. Lad problemerne med hverdagens arbejde stå på kontoret. Hvis du ikke kan gøre det, skal du udvikle en frakoblingsstrategi. Det betyder: Efter arbejdsdagen er der noget godt på programmet for første gang. Lytte til musik, madlavning, meditering, et varmt bad eller jogging runde rundt om blokken skaber den nødvendige afstand.

Del med venner

Forlad din kommentar