Det er vanskelig å begynne med: hvordan foreldre får barna til å passe til skolen

«Mor, når kan jeg endelig gå på skolen?» Å være skolelærer til slutt og å være en av de store - den første dagen i skolen er noe spesielt for hvert barn. Men like store som forventningen er de nye utfordringene de små ABC skytterne står overfor. "Gjør avkomene dine lyst til å gå på skole", sier Nicole Knaack, helseproffessekspert ved Techniker Krankenkasse, foreldre til nye skolebarn. "Jo mer en skole har, desto bedre, fordi glade barn lærer lettere." Skolestartere som stoler på sine egne evner, og som allerede har lært å ta på seg små oppgaver alene, har en spesielt enkel jobb i begynnelsen.

Livets alvor er begynt

Skoleopptak er et stort vendepunkt i livet: mens i barnehagen var det å fokusere på å leke sammen, skolelever må lære på en konsentrert måte. Å sitte stille for en hel skole leksjon kan noen ganger være vanskelig for de livlige skolestarterne. Og ikke bare det: Å finne seg i klassesamfunnet, bli vant til den nye daglige rutinen, og klasselæreren er ikke lett for hvert barn.

"Den som forteller sitt avkom om spennende bøker og nye venner, i stedet for å male djevelen på veggen, gjør det lettere å komme i gang, sier pedagog Knaack. Ordsprog som "Livets alvor begynner nå" og "Denne tull blir utvist fra deg", bare skremme og lammende noen nysgjerrighet.

Tryg barn har det lettere

Barn som har tillit til seg selv, blir raskt vant til de nye prosessene. For å styrke selvtilliten til barna fra tidlig alder er det derfor den beste forberedelsen til skolen. Nicole Knaack: "Det er viktig at foreldrene får sine barn, for eksempel hvis de vil smøre sitt eget brød eller dekke bordet, slik at barnet kan tro på disse tingene betyr å tro på sine evner, og hvis foreldrene stoler på ham, det utvikler også tillit i seg selv. "

Spesielt bør foreldrene støtte lidenskapene og talentene til sine avkom. Vellykkede opplevelser som maleri, sang eller på idrettsområdet styrker selvtilliten.

Endringer for barnet ...

De små ABC-skytterne må ikke bare vente å være borte fra hjemmet for lengre, på mange måter plager de plutselig nye selvstendig næringsdrivende. De må mestre veien til skolen, gjøre lekser og uttrykke sine egne behov - som å blurting av umiddelbart hvis noe er i deres sinn - og underordne dem til oppgavene.

Barn som lærer om skolen før de går på skole, klær og klæder seg alene, snakker i telefon og betaler for små kjøp selv, har nå det lettere. Vanlige lommepenger hjelper dem til å bli vant til å håndtere penger. Og til og med førskolebarn kan gjøre små husholdningsarbeid og ta vare på marsvin eller familiens hund for å trene pålitelighet og ansvarsfølelse.

... og også for foreldrene

Men ikke bare for skolestartere begynner en ny fase av livet, også for foreldrene forandrer seg mye. Med den første læreren går en viktig ny omsorgspartner inn i barnas liv. Her står det: gi slipp! Når de små raser om læreren sin, er det ingen grunn til å være sjalu. Og til og med førstegangere trenger fortsatt mye støtte fra foreldrene sine. For eksempel må de først lære å gjøre leksene sine.

"I begynnelsen hjelper det barna om det er noen i nærheten med leksene sine og åpne for spørsmål, " sier TK-ekspert Knaack. "Best motiverer ros. Konstant kritikk forstyrret." Foreldrene skal imidlertid ikke sitte der hele tiden eller til og med løse oppgaver seg selv. Tross alt er målet at barn kan gjøre leksene sine alene innen det andre året.

Del med venner

Legg igjen din kommentar