Akupunktur: behandlingsforløp

I en akupunkturbehandling behandles pasienten med tynne spesielle nåler som settes inn i huden på visse steder. Disse akupunkturpunktene ligger langs bestemte linjer, kalt meridianer (sammenkoblinger), som tillater en tilknytning til bestemte organer. Valget av poengene og typen av nåler (deres størrelse og vekt) er oppgaven til terapeuten. I tillegg til en akupunkturbehandling, som i praksis foregår - vanligvis legger ned - kan selv små nåler med flekker festes på en slik måte at de kan brukes over lengre tid (faste nåler).

Stimulering av elektriske strømmer

I tillegg er det mulig å stimulere akupunkturpunktet ved å dreie nålen eller ved elektriske strømmer, utover bare å stikke nålen. Etter en liten begynnende punkterings smerte, etter en tid føler pasienten en kjedelig følelse av tyngde eller varme i de behandlede områdene, noen ganger en slags elektrisk prikken på punkteringsstedene.

Tradisjonell eller ikke-spesifikk akupunktur?

Stabbing og oppvarming / brenning, dette er hvordan den kinesiske termen zhen jiu kan oversettes til tysk. Det stammer trolig fra det faktum at akupunktur alltid ble utført sammen med moxibustion. Men selv med de eksklusive "nålene" føles pasienten nesten alltid å varme etter at en av akupunkturnålene er satt inn. Den første lille smerten forsvinner vanligvis, varmen forblir. For å intensivere effekten, oppvarmer leger og alternative utøvere ofte, laser eller sonikere nålene.

Som pasient stoler man på at terapeuten vet nøyaktig hvor man skal plassere nålene. Det gjelder fortsatt. Men studier viser: Det spiller ingen rolle så mye som stakkes riktig på visse punkter, en effekt er også tydelig i "tilfeldig stikking".

  • I følge tradisjonell kinesisk akupunktur blir kroppen trukket av energikanaler, meridianene. I det strømmer kroppen Qi - en form for livskraft eller oppmuntring, ofte referert til som livsenergi. På flere punkter åpner disse meridianene gjennom huden, ved akupunkturpunktene. Ved piercing med nåler, prøver legen å påvirke energiflödet i meridianene og kompensere for et overskudd eller mangel på qi. 361 akupunkturpunkter er kjent, men bare omtrent halvparten er stakk med nåler.
  • I ikke-spesifikk akupunktur - også kalt minimal akupunktur eller sham akupunktur - blir ikke nålene gjennomboret direkte på de relevante behandlingspunktene i huden. I studien av Techniker Krankenkasse ble klassisk og ikke-spesifikk akupunktur sammenlignet med en gruppe på 900 pasienter. Det var ingen forskjeller i lumbelsmerter og migrene, begge hjalp. Studiene gir også lignende resultater til øreakupunktur.

øreakupunktur

Denne spesielle form for akupunktur er en uavhengig metode som bruker nåler, men antar at ulike øreområder er tilordnet bestemte kroppsorganer, og til slutt blir hele kroppen projisert på auricleen. Siden over 100 akupunkturpunkter i øret er svært nær hverandre og er svært følsomme, er det nødvendig å punktere piercing med ekstra tynne nåler.

Tallrike leger og trenede naturopater bruker øreakupunktur. I sin nåværende form er det bare 40 år og går til den franske legen. P. Nogier tilbake. Men allerede i Kina var først i 1. århundre f.Kr. Rundt 20 akupunkturpunkter på auricleen er nevnt. Hippocrates kjente også individuelle reaksjonspunkter på auricleen.

Øreakupunktur er vanligvis mer intens og raskere enn tradisjonell akupunktur. De brukes i akutte sykdommer og som smertebehandling, samt i avhengighet og følelsesmessige lidelser. Interne og spesielt kroniske sykdommer er vanskeligere å behandle med øreakupunktur enn med kroppsakupunktur.

Del med venner

Legg igjen din kommentar