Miste vekt med Dukan dietten

Dukan dietten (Dukan dietten) er basert på forbruk av magre meieriprodukter, grønnsaker og proteinrike, men lite fettfisk og kjøtt. Virkemåten til Dukan dietten er sammenlignbar med andre proteinbaserte dietter. Ved å eliminere karbohydrater mangler kroppen den nødvendige energien, så den må angripe fettreserver og konvertere dem til energi. På denne måten fører Dukan diettplanen også til en vektreduksjon.

Dukan diett plan

For å unngå sult og andre vitale stoffer under et Dukan diett, legges proteinholdige matvarer til kroppen. Selv om disse matvarene har en fyllingseffekt og nærer musklene, kan de ikke omdannes til energi av kroppen. En økning i vekt forblir dermed.

Grønnsakene som også er inkludert i næringsplanen for Dukan-dietten, er rike på fiber, vann, vitaminer og mineraler. Dette kan bidra til å motvirke tretthet og listlessness under et Dukan diett.

Pierre Dukan som utvikler

Dukan dietten utviklet av Pierre Dukan avhenger mindre på karbohydrat quenching enn andre former for lav carb diett. Etter en første fase av vekttap, der ifølge Dukan diett plan bare magert protein, skal fettfri meieriprodukter og grønnsaker spises, er forbruk av karbohydrater i moderering gitt. Høyfed mat bør også unngås, da disse fører til forhøyet blodkolesterolnivå og fettet kan også tette arteriene.

Dukan dietten etter Pierre Dukan består av fire faser.

  • 1. fase: vekttap (angrepsfase, angrep)
  • 2. fase: styringsfase (cruising)
  • 3. fase: konsolideringsfase (konsolidering)
  • 4. fase: stabiliseringsfase (stabilisering)

1. fase: vekttap (angrepsfase, angrep)

Varighet: 7 dager. I den første fasen av Dukan dietten bør det oppstå en drastisk reduksjon i energiinntaket innen kort tid, slik at kroppens eget fett brytes ned relativt raskt og et vekttap på to til tre kilo oppstår på kort tid. Hvis du vil miste liten vekt, kan du forkorte første fasen tilsvarende.

Anbefalte matvarer i denne fasen av kostholdet er magre proteiner som fisk, kalvekjøtt, ikke-skinnet fjærfe, egg, fettfattig skinke eller meieriprodukter med null prosent fett. I tillegg må det tas hensyn til å sikre tilstrekkelig fuktighet (minst to liter om dagen). Vann eller forskjellige typer usøtet te er best egnet. I tillegg bør du ha 1, 5 ss havregryn daglig på kostholdet ditt. Vanlig trening bør ikke gå glipp av på noe diett, så gå ca 20 minutter om dagen.

2. fase: styringsfase (cruising)

Varighet: 100 dager eller til ønsket vekt er nådd. Etter at et vekttap har skjedd, er det viktig å først stabilisere den oppnådde vekten og redusere Dukan dietten ytterligere i neste trinn. Imidlertid vil den proteinrike dietten fortsette å opprettholdes. Gradvis, en gradvis økning i karbohydrat inntak er gitt slik at hormon og insulin budsjettet ikke blir blandet opp.

I styringsfasen legges grønnsaker til proteinholdige matvarer fra første fase. Dette kan spises sammen med proteiner, men bare annenhver dag. I andre dager - som i første fase - var det bare proteiner som skulle være på menyen. Anbefales i styringsfasen er enhver form for grønnsaker, bortsett fra poteter, mais, ris, bønner, linser og avokadoer. Grønnsakene skal spises rå eller dampet så mye som mulig.

Som i den første fasen av Dukan dietten gjelder følgende: Drikk nok. Varigheten av den andre fasen avhenger helt av om ønsket vekt allerede er oppnådd. Havreklærinntaket skal nå øke til to spiseskjeer om dagen, gå eller stram tur i 30 minutter.

3. fase: konsolideringsfase (konsolidering)

Varighet: ca 150 dager. Kostholdet tilsvarer den andre fasen, med protein og proteininntak i moderasjon. En eller to ganger i uken kan du spise alt du vil. Alkohol i moderasjon som for eksempel et glass vin, pasta og brød, samt lamm og svinekjøtt maksimalt to dager i uken er nå tillatt igjen.

Frukt og grønnsaker kan kombineres i alle mengder, men om mulig unngå sukkerholdige frukter som bananer og kirsebær og druer. Det forblir på den måten med en eksklusiv protein dag i uka. Lengden på denne fasen avhenger av den tidligere tapte vekten: Per kilo tatt skal følge 10 dager med konsolideringsfasen.

4. fase: stabiliseringsfase (stabilisering)

Varighet: Lang sikt. I den fjerde fasen av Dukan dietten oppstår det ikke noe vekttap. I stedet bør den oppnådde vekten holdes langsiktig og stabilisert. For å oppnå dette målet er det viktig å fortsette å spise sunt og balansert.

Ifølge Dukan diettplanen bør en dag opprettholdes hver uke, hvor bare proteinholdige matvarer spises. Så kroppen må til og med tilbake til fettreserver. Likevel, Dukan dietten bør ikke være uten karbohydrater. De gir kroppen energi og sikrer også at blodkolesterolnivået senkes. Ifølge eksperter er dette presserende behov for å forebygge hjerte-og karsykdommer.

Risiko med et Dukan diett

Folk som har nyre- eller leversykdom, bør konsultere lege før de tar et Dukan diett (Dukan diett). Siden høy proteininntak sikrer en stor mengde metabolske sluttprodukter, betyr dette mye arbeid for nyrene. Utskillelsen av disse stoffene krever også en høy mengde væske som fjernes fra kroppen. Derfor er det alltid viktig å drikke mye. Selv en eksisterende gikt kan forverres i løpet av et Dukan diett.

Del med venner

Legg igjen din kommentar