15 regler for sunn aldring

Sunn aldring - hvem vil ikke ha det? For de eldre en person får, jo mer dyrebare hans helse ser ut til ham. Og hva ville du til slutt ha fra "fortjent" pensjonisttilværelse dersom du var syk og ubevisst. Federal Association for Health e. V. har derfor utviklet 15 regler for sunn aldring. Fordi det aldri er for sent å endre din egen livsstil og å begynne med å bli sunn.

Første regel: Forbered deg på din alder!

Tenk på hvordan du vil forme livet ditt mens du blir eldre. Forbered mentalt for endringer i livet ditt (for eksempel å forlate yrket). Spør deg selv hvilke muligheter og krav disse endringene er, og hvordan du kan bruke dem og hvordan du kan svare på dem.

Når du forbereder din alder, bør du også vurdere hjemmet ditt. Fjernelse av hindringer, installasjon av verktøy eller flytting til en annen leilighet er viktig for bevaring av uavhengigheten. Spør legen din eller bruk lokal boligkonsultasjon for å få forslag til meningsfylte forandringer i hjemmet ditt. I denne konsultasjonen vil du også motta informasjon om økonomisk støtte ved å gjøre slike endringer.

Andre regel: Lev helse bevisst i alle aldre!

Så vær sikker på å trene og spise godt, unngå nikotin og andre vanedannende stoffer, være ansvarlig for alkohol og medisiner, og unngå langvarig fysisk og mental overbelastning.

Tredje regel: Ta forholdsregler!

Dermed kan truende sykdommer oppdages tidlig og behandling kan igangsettes i god tid. Ta initiativet selv og snakk med legen din om hva du gjør for å opprettholde din helse og hvordan du kan bidra til en sunn aldring.

4. Regel: Det er aldri for sent å endre din egen livsstil positivt!

Du kan starte i alle aldre for å lede et helsebevisst og fysisk, mentalt og sosialt aktivt liv. Ved å endre livsstilen din, kan du handle på risikofaktorer som allerede har skjedd - for eksempel metabolske forstyrrelser, høyt blodtrykk og overvekt - og redusere skadelige effekter i din alder.

Regel 5: Være fysisk, mentalt og sosialt aktiv i alle aldre!

Se etter oppgaver som appellerer og utfordrer deg. Vær oppmerksom på at din adferd i ung alder kan gi et avgjørende bidrag til å oppnå høy alder, samtidig som du opprettholder god helse, aktivitet og selvtillit.

6. Regel: Bruk ledig tid til å lære nye ting!

Fortsett fysiske, mentale og sosiale aktiviteter som du har utviklet i tidligere år, selv i alderdommen. Spør deg selv, i hvilken grad vil du koble deg til det i en alder. Bruk ledig tid i din gamle alder for å lære nye ting. Du kan også trene minne og tenkning når du blir eldre. Vær oppmerksom på utviklingen i miljøet ditt (for eksempel innen teknologi, media, trafikk) og spør deg selv hvordan du kan bruke denne utviklingen for deg selv.

Regel 7: Hold deg åpen for positive hendelser og nye opplevelser, selv i alderdom!

Hold evnen til å nyte vakre ting i hverdagen. Husk at du føler deg friskere med en aktiv livsstil og en positiv holdning til livet. Hvis du har funnet en personlig tiltalende oppgave, hvis du kan se frem til vakre ting i hverdagen, og hvis du ikke trekker seg i stressende situasjoner, er din helse velvære ganske bevart.

8. Regel: Forstå alder som sjanse!

Forstå alder som et livsstadium der du kan utvikle seg. Du kan utvide dine ferdigheter og interesser, du kan finne ny innsikt og en mer moden tilnærming til livets behov. Legg merke til at du også kan utvikle seg når det gjelder byrder og konflikter.

Regel 9: Opprettholde kontakter selv i alderdom!

Ikke begrenset deg til familien, men tenk på naboer, venner og bekjente. Husk at kontakten med yngre mennesker også gir muligheter for gjensidig stimulering og berikelse.

10. Regel: Gi Tenderness en sjanse!

Et partnerskap hvor begge parter trives, fysisk nærhet og seksualitet bidrar til tilfredsstillelse og fysisk velvære. Ikke la disse menneskene få deg til å føle seg usikker på at alder og ømhet eller alder og seksualitet ikke stemmer overens.

11. Regel: Tør noe på kroppen din!

Gjør sport og trening tilstrekkelig uten å være overveldet. Du får din fysiske ytelse. De bidrar til å holde støtte og bevegelsessystem elastisk og sterkt. Du føler kroppen din på en hyggelig måte. Snakk med legen din om hvilken type fysisk trening som er riktig for deg.

12. Regel: Helse er ikke et spørsmål om alder!

Derfor spør deg selv igjen og igjen hva du kan gjøre for å opprettholde din helse, selvtillit og selvtillit i alderdommen. Merk: For alder alene, forteller vi ikke helsen vår, samt evnen til å leve selvstendig og selvstendig.

Regel # 13: Ta ikke bare sykdommer!

Hvis du har noen medisinske tilstander, kontakt legen din. Selv i tilfelle en kronisk sykdom, er det nødvendig med regelmessig besøk til legekontoret. Husk at du kan hjelpe med tap av syn og hørsel. Ikke bare ta disse også. Snakk med legen din om eksisterende hjelpemidler og bruk dem når de er foreskrevet.

Hvis du blir rammet av sykdommer i uavhengighet, viser det seg at rehabilitering ofte er nyttig og nødvendig. Snakk med legen din om mulige rehabiliteringssuksesser i ditt spesielle tilfelle. Husk at rehabilitering bare kan lykkes hvis du gjør alt du kan for å gjenvinne din uavhengighet.

14. Regel: Se etter god hjelp og omsorg!

Hvis du har behov for omsorg eller trenger omsorg, så søk etter muligheter for god hjelp og omsorg. Sørg for at hjelpen eller omsorgen ikke betyr at du er uavhengig og selvsikker, men at du opprettholder og fremmer dem. Hvis du er omsorg for dine slektninger, må du sørge for at de ikke er overveldet og motta tilstrekkelig støtte.

15. Regel: Ha modet til å være selvstendig næringsdrivende!

I stressende situasjoner bør du spørre deg selv hvordan du skal takle dette stresset, hva som kan være bra for deg, hva du vil være med, hvordan de kan hjelpe deg, og når denne hjelpen er for mye for deg. Hvis du trenger hjelp, tør du spørre om denne hjelpen. Men du har også mot til å nekte hjelp, hvis du ser deg selv for begrenset i din uavhengighet.

Del med venner

Legg igjen din kommentar