12 sätt att träna din hjärna

De som tränar sina hjärnor blir inte bara smartare, de håller sig också i sin ålder. Att träna hjärnan finns olika möjligheter. Särskilt effektiv är blandningen av de nämnda möjligheterna i hjärnans jogging. Så hjärnan har alltid variation och står inför nya uppgifter. Här är några övningar mot glömska.

1. Läsning är värt det

Den långlivade bevattningen framför skärmen döljer också hjärnan. Filmer eller shows flyger ofta förbi betraktaren. Det är bättre att ta hand om dina egna bilder i ditt huvud. Detta lyckas till exempel genom en spännande bok. Den som lägger sig in i en historia, inspirerar din egen fantasi och får därmed tänkande maskinen.

2. Främja kreativitet

Inte bara intensivt lärande stärker huvudprestandan. Speciellt kan den högra hjärnan aktiveras huvudsakligen av kreativa processer. När man målar, gör musik eller hantverk kan den trevliga vara väl kopplad till det användbara.

Förresten: De mer balanserade båda halvorna i hjärnan främjas, desto bättre fungerar de tillsammans.

3. Vem låser, som rostar

Detta välkända uttalande gäller även för egna grepp. Att utmana gråcellerna finns många möjligheter: delta i en datorkurs på gemenskapskollegiet, läs en tidning på ett försumlat främmande språk eller pussel och pussel regelbundet ... Listan kan fortsättas på obestämd tid.

4. Koppla av i stället för stress

Stress är gift för huvudet. Om han inte kan undvikas, bör du åtminstone försöka motverka aktivt. Vissa människor lyssnar redan på musik i en halvtimme, andra går på en promenad eller föredrar en avkopplingsmetod som yoga eller autogen träning. Oavsett vad, behandla ditt tänkande center från tid till annan för att ta en paus.

5. Tillåt nyfikenhet

Småbarn släcker sin törst efter kunskap genom att ständigt fråga och försöka. På ingen tid lär man sig lika intensivt som i de första åren av livet. Lite hälsosam nyfikenhet, olika intressen eller forskningsintressen håller hjärnan upptagen även hos vuxna - eftersom nya intryck måste behandlas.

6. Skvaller tillåten

Sociala kontakter håller dig psykiskt passande. Det behöver inte nödvändigtvis vara mycket intellektuellt. Utbytet av nyheter på Kaffeeklatsch upptog också gråcellerna. Så: boka tid!

7. Gör åsna broar

Alla har sina egna verktyg för att komma ihåg saker bättre. Kan du fortfarande komma ihåg donkebroar som "han, hon, den - a, s" måste gå med! " Kom ihåg från engelska lektioner? Då kanske även hemlagade rimar hjälper dig i vardagen.

Om du är mer benägen att fotografiskt minne kan du använda detta med telefonnummer eller koder.

8. Bryt rutinen

Att köra en ny rutt till jobbet, ha på sig klockan på den andra handleden eller skriva på fel hand i fel hand - det verkar inte vara förståndigt först. Hjärnan krävs dock och bildandet av nya kopplingar mellan hjärncellerna (med Synapses) stimuleras.

9. Lev hälsosam

Regelbunden motion i frisk luft, en balanserad kost och tillräckligt med vätskor förstärker inte bara kroppen, utan också sinnet. För att bara hjärnan fungerar bara ordentligt, om den är tillräckligt tillförlitlig.

Förutom vissa proteinkonstruktioner innefattar viktiga näringsämnen fetter och fettliknande substanser som lecitin och vitaminer. Den senare skyddar exempelvis cellerna från fria radikaler (A, C, E) eller stödhjärnans funktion (B-vitaminer).

För övrigt kan en kortvarig brist på koncentration bero på en liten hypoglykemi eller akut brist på fluider.

10. Komma ur vardagen

I åratal gör liknande hobbies, samma jobb och en solid kunskapskrets - monotoni slöseri. Även om inhibitionst tröskeln ofta är stor, ger innovationer i vardagen mer vitalitet i kontrollcentret. Gå på upptäckten och prova något nytt.

11. Ta upp pennan

Genom skrivning kan tankar fokuseras. Men många människor blockerar det från att sitta framför ett tomt ark. Du får en bra början på att skriva genom en dagbok. Dina egna erfarenheter uttrycks ofta bäst i ord.

12. Aldrig utan humor

Skratt är befriande, roligt och kopplar samman människor. Men visste du att det verkligen kan utmana sinnet? Även innan kroppen böjer sig med skratt, har hjärnan sedan länge tagit slaglinan. Och det här är inte så lätt.

Till exempel hamnar ett givet skämt i språkcentret där det analyseras. Vid transport från vänster till höger hälften görs en jämförelse för huruvida känslan och innehållet matchar. Om detta inte är fallet, finner hjärnan det roligt, motorcentret aktiveras och stimulerar skrattet. Trevligt att "Tänk" kan vara så enkelt och roligt.

Dela med vänner

Lämna din kommentar